Sökformulär

Björn Varnestig, VD, Flemingsberg Science
29 maj 2017

Flemingsberg - en plats där kunskap driver näringslivet

Flemingsberg Science skapar samverkan för forskning och innovation i Flemingsberg. Björn Varnestig, VD på Flemingsberg Science, berättar om vad som är på gång på stiftelsen och hur de arbetar för att nå Vision för Flemingsberg 2035. 

25 apr 2017

Digitala verktyg för alla

Hur skapar du webbtjänster som fungerar för alla och vilka digitala hjälpmedel behöver utvecklas för att göra livet lite enklare för personer med kognitiva funktionsnedsättningar? På H2 Health Hub – Stockholms co-working space och mötesplats för health tech - arbetar ett par företag med just dessa frågor. Vi fick chansen att ställa några frågor till Stefan Johansson på Begripsam och Joel Holmberg på Haja Applikation.

Steinar Stokke, VD, Vitartes
7 apr 2017

Vitartes bygger för morgondagens life science i Hagastaden

I oktober inleddes byggnationen av Vitartes projekt Scandinavian Life Science, två fastigheter för vård, forskning, utbildning och näringsliv i Hagastaden. Fastigheterna, Kv. Princeton och Kv. Patienten, ligger i Nya Karolinska Solnas direkta närhet på motsatt sida Eugeniavägen och uppgår till cirka 40 000 kvadratmeter. I ena fastigheten vet vi redan att det blir ett Eye Center of Excellence, med S:t Eriks Ögonsjukhus som central hyresgäst. Nyfikenheten är stor på hela projektet och vi fick möjligheten att ställa några frågor till Steinar Stokke som är VD på Vitartes.

24 mar 2017

4D skapar lösningar för patient, vård och forskning

Program 4D arbetar för att skapa generaliserbara lösningar för några av de vanligaste folksjukdomarna: artriter, bröstcancer, diabetes typ 2 och hjärtsvikt. 4D är ett samverkansprogram mellan Karolinska Institutet och Stockholms läns landsting och syftar till skapa bättre förutsättningar för vård och forskning som gör det möjligt att omsätta ny kunskap till individanpassad prevention, tidig diagnostik och behandling. Vi har pratat med Ebba Carbonnier, Karolinska Institutet, och Christina Holmström, Stockholms läns landsting, om programmet och hur resultaten förändrar vård och forskning. 

Ylva Hultman-Erlandsson, Business Development Manager, Invest Stockholm
23 mar 2017

Invest Stockholm hjälper life science-bolag att hitta investerare

Invest Stockholm är den officiella organisationen som arbetar för att Stockholm-Uppsala ska vara en av Europas främsta tillväxtregioner. Ett av fokusområdena är life science och där är Ylva Hultman-Erlandsson ansvarig. Ylva har lång erfarenhet inom life science branschen och vi fick möjlighet att ställa några frågor till henne.

Gunilla Wesström, Projektchef, Stockholms stad
17 mar 2017

Hagastaden – ett lysande exempel på att drömmar och städer bygger vi bäst tillsammans

Hagastadens vision utgår från att skapa en god miljö för life science-verksamheter. I Vision 2025 ska Hagastaden bli ett urbant nav för life science-klustret i hela regionen.  

Mathias Ekman, Chief Digitalisation Officer för Offentlig Sektor Sverige på Microsoft
14 mar 2017

Microsoft bidrar till sjukvårdens digitalisering

År 2025 ska Sverige vara bäst i världen på att använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter. Som ett steg mot den visionen erbjuder Microsoft en digitaliseringsplattform som möjliggör transformation av hälso- och sjukvård. Vi har pratat med Mathias Ekman, Chief Digitalisation Officer för Offentlig Sektor Sverige på Microsoft, om företagets arbete för en mer digitaliserad sjukvård. 

Andreas Namslauer, Business Development Manager, Stockholm Science City Foundation
22 feb 2017

Ett nytt år med Health 2.0 Stockholm

I mars är det dags för årets första Health 2.0 Stockholm meetup. Den 9: e mars kommer vi att titta på och diskutera digitala verktyg utformade för alla, med särskilt fokus på produkter och tjänster för personer med fysiska, mentala och kognitiva funktionsnedsättningar.
VD, S:t Erik Ögonsjukhus
21 feb 2017

S:t Eriks Ögonsjukhus flyttar till Hagastaden

Nu är bygget av Eye Center of Excellence igång, där avsikten är att skapa ett centrum för spetskompetens inom ögonsjukvård, forskning och utbildning för att bidra till en stark utveckling inom området. År 2020 flyttar S:t Eriks Ögonsjukhus in i de nya lokalerna som ligger i Hagastaden. Vi har pratat med Anders Boman, VD på S:t Eriks Ögonsjukhus, om bakgrunden till flytten och varför valet föll på Hagastaden. 

Emma Eng, Projektledare, Stockholm Digital Care
21 feb 2017

Stockholm Digital Care vill brygga glappet mellan äldres behov och företagens produktutveckling

Stockholm Digital Care är ett EU-projekt som har som mål att skapa tillväxt för små och medelstora företag i Stockholmsregionen som arbetar med välfärdsteknik. Genom ett större utbud av välfärdsteknik specifikt utformad för äldre ska projektet också bidra till välbefinnande för äldre.  Vi fick möjligheten att ställa några frågor till Emma Eng, projektledare för projektet.