Stockholm Life samlar
life science i Stockholm

Här samlas aktuella nyheter, event och annan relevant information för dig som är aktiv inom life science i Stockholmsområdet. Har du tips på nyheter, event eller vill du skriva ett inlägg i gästbloggen? Hör i så fall av dig till Stockholm Science City på info@ssci.se.

Välkommen till ett informationsmöte om LIVE INCITE på Karolinska Universitetssjukhuset

måndag, 29 januari, 2018 - 13:00 till 15:00

EU-projektet LIVE INCITE ska lösa ett välkänt problem inom vården där både den medicinska och psykologiska vetenskapen hittills gått bet – hur får vi patienter att ändra livsstil så att dödligheten och risken för komplikation i samband med operation minskar. Upphandlingen för projektet publicerades nyligen och den 29 januari hålls därför ett informationsmöte om LIVE INCITE, öppet för alla.

Vitalis

tisdag, 24 april, 2018 - 09:00 till torsdag, 26 april, 2018 - 18:00

Nordens ledande eHälsomöte, med kommunal eHälsa och välfärdsteknologi i fokus. Digitala innovationer ger smartare äldreomsorg.

Digitalisering och hälsa – Förändring med patienten i fokus?

tisdag, 30 januari, 2018 - 13:00 till 16:30

Hur skapar vi en framtida hälso- och sjukvård och omsorg som sätter patienten i fokus, skapar en hälso- och sjukvård i nära samverkan med näringslivet och nöjda medarbetare? Swedish Medtech välkomnar till en eftermiddag om digitalisering och hälsa. Var med och diskutera hur den digitala utvecklingen leder till förändring med patienten i fokus.

E-hälsochefer vs. läkare – hur ser de på framtiden?

fredag, 26 januari, 2018 - 08:30 till 09:45

2018 är året när arbetet med nationell läkemedelslista går in i nästa fas – och året för E-hälsomyndighetens stora flytt söderut. Men vad händer med e-hälsoutvecklingen ute i landstingen, bortom regeringsutredningar och myndigheter? Möt två e-hälsochefer och en läkare som diskuterar utvecklingen vid en digital frukosthubb på H2 den 26 januari. 

Delta i kartläggningen av precisionsmedicinföretag

SwedenBIO genomför en kartläggning av företag inom precisionsmedicin för att få en nationell överblick inom området och även kunna använda resultatet för att marknadsföra Sverige och svenska bolag internationellt. Nu kan företag som är aktiva inom området vara med och bidra till kartläggningen.

Håkan Lavebratt, Tekn.dr. Key Account Manager Medtech, AMB

Med inblick i medicintekniska produkters utveckling

Medicinteknik är ett brett område som omfattar en outsinlig mängd olika produkter som används inom vård och omsorg. En viktig komponent för många medicintekniska produkter är de plastdetaljer som krävs för den slutgiltiga produkten, och för att nå fram till marknaden behövs en rad olika kompetenser. Den 23 januari kommer vi under ett halvdagsseminarium få lära oss mer om just medicintekniska plastdetaljer tillsammans med fyra företag. Vi passade på att ställa frågor till seminariets moderator Håkan Lavebratt från AMB Industri, en av de personer du har möjlighet att träffa under det kommande seminariet.

Björn Sjöstrand, VD Scandinavian Biopharma

Drickbart vaccin mot ETEC under utveckling: livräddare för barn i utvecklingsländer

Scandinavian Biopharma i Solna utvecklar ett vaccin som skyddar mot ETEC, en diarrésjukdom som årligen drabbar 400 miljoner människor. Björn Sjöstrand, VD Scandinavian Biopharma, svarar på våra frågor om projektet och vaccinet som förhoppningsvis kan komma att skydda mot turistdiarré och framför allt rädda barn i utvecklingsländer från undernäring. 

Nätverkstillfälle: Medicintekniska plastdetaljer – en guidad tur från idé till produktlansering

tisdag, 23 januari, 2018 - 14:00 till 19:00

Plastbaserade medicintekniska produkter förlänger, förbättrar och räddar liv på ett unikt sätt. Men det finns många aspekter att beakta och en hel del fallgropar på vägen från produkt­idé till framgångsrik försäljning när det gäller medicintekniska ­produkter i plast. Seminariet syftar till att, utifrån vår breda erfarenhet av ­praktiska projekt, ge dig tips för framgångsrika projekt. Det kommer också att finnas möjlighet till diskussion och frågor efter genomgången.

Frukostseminarium: Kliniska prövningar – patienten i centrum

torsdag, 15 februari, 2018 - 07:30 till 09:30

World Courier bjuder in till ett seminarium med fokus på ”the Direct to Patient Model”, metoden där kliniska studier flyttas från hälso- och sjukvården till hemmiljön. Under seminariet kommer representanter från Klifo A/S och The Medical Research Network presentera sina erfarenheter inom området. Seminariet avslutas med en paneldiskussion där även svenska Läkemedelsverket deltar.

Amma: En digital barnmorska i fickan - vinnare av Innovationsstipendiet 2017

I veckan utsågs vinnarna av årets Innovationsstipendium vid en ceremoni i Stadshuset. Bland 500 ansökningar har juryn, bestående av 27 experter från Stockholms näringsliv och innovationssystem, valt ut 5 innovationer som de anser ha störst potential att lyckas. I kategorin Life science och hälsa vann Amma: En digital barnmorska i fickan, alltid redo att stödja mammor som kämpar med amningen.