Stockholm Life samlar
life science i Stockholm

Här listas aktuella life science-event i Stockholmsområdet. Vill du synas med ditt event här? Kontakta i så fall Stockholm Science City på info@ssci.se.

Du är här

Frukostseminarium: Effektivare läkemedel genom drug delivery

onsdag, 22 november, 2017 - 07:30 till 09:00
Under 2017 startade nätverket Sweden Drug Delivery Industry Group som i dag representeras av 14 bolag med verksamhet i Sverige. Syftet med nätverket är att arbeta för att dela och förmedla kunskap inom området och därmed bidra till utvecklingen av nya lösningar som kan leda till ännu mer effektiva och säkra läkemedel.
 

Frukostseminarium: Stora förändringar i SME-instrumentet nästa år

torsdag, 23 november, 2017 - 08:00 till 10:00
Från och med januari 2018 blir det stora förändringar i SME-instrumentet, ett populärt EU-bidrag bland många innovationsföretag. Nya möjligheter uppstår. Teamet bakom flertalet framgångsrika EU-ansökningar i kommer till Flemingsberg för att visa hur du enklast drar nytta av de nya bidragsmöjligheterna.

Heldagsseminarium: Gör ditt företag redo för Kina!

fredag, 24 november, 2017 - 08:30 till 16:00

Kinas intresse för Sverige har kraftigt ökat de senaste åren. Hur kan svenska små och medelstora företag utnyttja dessa möjligheter? Stockholm Business Alliance (SBA) bjuder in till ett heldagsseminarium för svenska små och medelstora företag med intresse att ta tillvara på affärsmöjligheter bland ökande kinesiska investeringsflöden till Sverige.

Brown Bag Lunch Talks @ MSD: Blockchain – recept för en bättre hälsa?

fredag, 24 november, 2017 - 11:30 till 13:00

Nu är det dags för lunchseminarium hos MSD på temat blockchain-teknik. Med samlad data kan sjukvård och behandling både planeras och effektiviseras och patienter få bättre förutsättningar för att ta ett större eget ansvar för den egna hälsan. Blockchain-tekniken möjliggör samordning av storskaliga lager av digital information. Sverige har tagit initiativ inom området, men hur kan vi få systemet att fungera? Följ diskussionen och få insikt i Elsa, ett e-hälsoverktyg för uppföljning, prognos, livsstil etc för patienter, allt över en lunch.

Ledning för kvalitet inom hälso- och sjukvården – kan standarder göra verksamheten bättre?

tisdag, 28 november, 2017 - 10:00 till 15:00
Hur kvalitetssäkrad är er verksamhet? Ledning inom hälso- och sjukvård har många aspekter. De systematiska angreppssätten för att förmedla vård med hög kvalitet brukar kallas organisationens ledningssystem. Swedish Standards Institute välkomnar till ett seminarium om hur ett ledningssystem för kvalitet inom hälso- och sjukvård kan byggas upp och tillämpas i samspel mellan en standard och Socialstyrelsens föreskrift om kvalitetsarbete. 

Frukostseminarium: Hagastaden, life science i världsklass - status och framtida etableringsmöjligheter

torsdag, 30 november, 2017 - 07:30 till 09:00

Den 30 november bjuder Stockholm Science City Foundation in till ett seminarium för att ge den senaste informationen om utvecklingen av Hagastaden. Passa på att uppdatera dig om vad en världsledande hub för life science innebär för de som etablerar sig där, om den senaste utvecklingen vad gäller bostäder, kommunikation och hur fastighetsägarna arbetar för en ännu mer levande stadsdel.

Solna Frukostbricka: Morgondagens bästa företagsklimat?

torsdag, 7 december, 2017 - 07:30 till 10:00

Solna har för tionde året i rad Sveriges bästa företagsklimat. Nu bjuder Solna stad in till frukostbricka för att fira och samtidigt blicka framåt. Vad krävs av morgondagens attraktiva företagsplatser? Hur kan Solna behålla positionen som Sveriges bästa företagskommun om 10 år? Välkommen till diskussion om framtiden med inbjudna samhällsbyggare. Morgonen avslutas med prisutdelning av 2017 års företagspriser. 

Pharma Outsourcing 2017 – Find the right partner

tisdag, 12 december, 2017 - 08:30 till 16:00

Det årliga internationella samarbetsmötet Pharma Outsourcing riktar sig till FoU och CMC-proffs, tjänsteleverantörer och investment managers för att mötas, nätverka och diskutera bästa praxis relaterade till outsourcing inom läkemedelsutveckling. Evenemanget organiseras för tredje året i rad och kommer att omfatta alla steg från preklinisk forskning till sena kliniska faser samt kontraktstillverkning. 

CHaSE 2018: Careers in Health And Science Exposition

onsdag, 7 mars, 2018 - 09:00 till 17:00

Medicinska Föreningen anordnar den 7 mars 2018 karriärmässan ChaSE i Karolinska Institutets Aula Medica. Ta möjligheten att presentera ditt företag för högutbildade studenter och forskare med bakgrund inom hälso- och sjukvård, hälsostudier eller bioentreprenörskap.