Stockholm Life samlar
life science i Stockholm

Här listas aktuella life science-event i Stockholmsområdet. Vill du synas med ditt event här? Kontakta i så fall Stockholm Science City på info@ssci.se.

Du är här

Medicinteknik och mingel: BIO-PUB med Scandinavian CRO

torsdag, 26 april, 2018 - 17:00 till 21:00

En ny EU-lagstiftning för medicintekniska produkter är antagen och har trätt i kraft. De nya förordningarna börjar tillämpas från och med maj 2020 – vad innebär det för din verksamhet? Scandinavian CRO, Connect Uppsala och Uppsala BIO bjuder in till BIO-PUB med mat, mingel och information om de nya förordningarna för medicintekniska produkter. 

Nordic Regulatory Affairs Meeting 2018 – Förpackningar med flera nordiska språk för human och veterinärmedicinska läkemedel

torsdag, 3 maj, 2018 - 08:00 till 16:00

Läkemedelsakademin bjuder in till en konferens med syfte att diskutera de nordiska flerspråkiga läkemedelsförpackningarna för human och veterinärmedicinska läkemedel. Dagen kommer belysa skillnader och likheter mellan de nordiska länderna. Den nordiska riktlinjen om märkning - inklusive FAQ - kommer också att diskuteras, och erfarenheter från Norden i samband med flerspråkiga förpackningar kommer att delas. Dagen kommer att innefatta föreläsningar både från de nordiska myndigheterna samt industrin. 

Norra Stationsdagarna 3-5 maj 2018

torsdag, 3 maj, 2018 - 15:00 till lördag, 5 maj, 2018 - 17:00

I maj bjuder Norra Stationsgatan in till Norra Stationsdagarna med afterwork på Haga Bottega, aktiviteter och erbjudanden i butikerna, foodtrucks i området och information om boende på Norra Stationsgatan.

Brown Bag Lunch Talks @MSD: Kliniska prövningar är värdefull valuta för Sverige

onsdag, 16 maj, 2018 - 11:30 till 13:00

I strävan mot en mer forskningsdriven sjukvård och bredare tillgång till nya behandlingar till de patienter som behöver det, behöver vi öka antalet kliniska studier i Sverige.
Hur kan vi tillsammans se till att göra kliniska studier till en värdefull valuta för både vården, landstingen, Sverige, life science industrin och patienterna?

Hur kan vården möjliggöra innovation genom kreativa samarbeten?

onsdag, 23 maj, 2018 - 08:00 till 09:30

Innovationsplatsen vid Karolinska Universitetssjukhuset delar med sig av lärdomarna från högaktuella Horizon2020-projektet LIVE INCITE, som EU-kommissionen lyfter som ett föredöme i att utmana och utveckla förutsättningarna för innovation och innovationssamarbeten. Välkommen att lära dig mer om och diskutera upphandling, juridik och möjligheter!

After work-seminarium: Kliniska prövningar – The Direct to Patient Model

torsdag, 24 maj, 2018 - 16:00 till 18:00

Uppsala BIO och World Courier bjuder in till ett seminarium med fokus på the "Direct to Patient Model", metoden där kliniska studier flyttas från hälso- och sjukvården till hemmiljön.

Presentation och prisutdelning: “Win-in-Suzhou” Venture Contest for Life Science Projects

lördag, 26 maj, 2018 - 12:00

Finalen i tävlingen Win-in-Suzhou Venture Contest for Life Science Projects kommer att hållas på Karolinska Institutet Campus Solna. Utöver vinstpengarna har vinnarna möjlighet att få statsfinansierad investering av Suzhou stad. En panel med externa domare kommer att utvärdera planer och presentationer för priserna som delas ut under evenemanget. Huvudorganisatörer är Nordic Chinese Association for Innovation and Entrepreneurship tillsammans med Suzhou stad.

Tredagarskurs i utveckling av biologiska läkemedel

måndag, 28 maj, 2018 - 08:30 till onsdag, 30 maj, 2018 - 16:00

Läkemedelsutvecklingsprojekt initieras ofta genom att man identifierar att det fattas en behandling för en sjukdom. I projektet finns då oftast en djup kunskap om sjukdomen och den biologiska mekanismen. För att utveckla ett läkemedel mot sjukdomen, krävs dock en bred kunskap över många olika områden. I vår anordnar Läkemedelsakademin tillsammans med SwedenBIO en tredagarskurs med fokus på biologisk läkemedelsutveckling. Kursen ger insikt i alla delar som bör behandlas för att effektivt dra ett läkemedelsprojekt i mål.

Framtidens hälsa - teknik som utmanar och skapar möjligheter #2

tisdag, 29 maj, 2018 - 08:00 till 10:00

Är du nyfiken på hur teknik kan användas för att skapa nya och effektivare behandlingar, hälsofrämjande åtgärder, förbättra patientupplevelser och sänka belastningar inom vården? Under 2018 anordnar vi på Stockholm Science City tillsammans med STING en serie panelsamtal för att belysa detta område och visa på vad det kan innebära för dig och din verksamhet.

Upgraded Life Festival, Helsingfors

torsdag, 31 maj, 2018 - 09:00 till fredag, 1 juni, 2018 - 17:00

Upgraded Life Festival, organiserat 31 maj - 1 juni 2018, är det främsta startupdrivna hälsoinnovationsevenemang i Norden och Baltikum. Festivalen samlar årligen 1100 + internationella nyckelaktörer inom hälsoindustrin.