Stockholm Life samlar
life science i Stockholm

Här listas aktuella life science-nyheter i Stockholmsområdet. Har du tips på nyheter som borde synas här? Kontakta i så fall Stockholm Science City på info@ssci.se.

Du är här

Regeringens långsiktiga satsning på life science-Sverige

Sedan i februari står det klart att regeringen inrättar ett kontor för life science inom Regeringskansliet. Kontoret kommer att ha som uppgift att samordna politik, tydliggöra prioriteringar och höja tempot i det arbete som tidigare inletts för att skapa förutsättningar för en konkurrenskraftig life science-industri i Sverige. Vi tog ett samtal med Jenni Nordborg som ansvarar för att sätta upp och leda arbetet med det nyinrättade kontoret.

"Ordnat införande av digitala tjänster och produkter” på Vitalis 2018

Vilket behov har en region/landsting av nationell process för ordnat införande av digitala produkter och tjänster? Det är fokus när projektet "Ordnat införande av digitala tjänster och produkter" har ett spår under vårens Vitalis-konferens i Göteborg. Efter presentationen följer en fördjupningsworkshop om projektet. 

Kungliga Patriotiska Sällskapets medalj till Cecilia Bergh och Per Södersten

Den 26 mars tilldelades Mandometerklinikernas Cecilia Bergh och Per Södersten Kungliga Patriotiska Sällskapets medalj för uppskattad arbetsinsats.

Mot en nationell process för implementering av digitala produkter och tjänster i hälso- och sjukvården

Brittiska NHS (National Health Service) satsar aktivt på den digitala revolutionen för att göra det möjligt för patienter och vårdpersonal att dra nytta av produkter och tjänster som utvecklas. Deras arbetssätt mot en nationell process kan vara en bra modell för oss att följa i Sverige.

Förslag till ny biobankslag kan öka Sveriges konkurrenskraft inom life science

Den 29 januari lämnade regeringens särskilda utredare Johanna Adami över slutbetänkandet i utredningen om Sveriges biobanker till socialminister Annika Strandhäll. Vi passade på att ta ett samtal med Johanna för att höra mer om vad utredningen kommit fram till.

Invigning av The Innovation Pavilion by Sweden på Arab Health 2018

Tidigare i veckan var det dags för invigning av The Innovation Pavilion by Sweden på Arab Health Exhibition and Congress som hålls i Dubai. Den svenska paviljongen är ett initiativ av Global Pharma Consulting som visar upp Sveriges breda kompetens och innovationsförmåga inom sjuk- och hälsovård och life science. I år hade den totalt 26 deltagare, däribland företag, organisationer och myndigheter.

Vad är grejen med co-working spaces?

Co-working spaces, lokaler där små startup-företag kan hyra kontorsyta och vara en del av en gemenskap som delar värderingar, utmaningar och/eller målgrupper, är en snabbt växande rörelse. Behovet av arenor där likasinnade kan arbeta självständigt men tillsammans är stort. Och det är egentligen inte konstigt, i en tid där bransch efter bransch förändras genom entreprenörer som driver utvecklingen i samarbete med stora aktörer, är fysiska möten med kamrater och klienter ett måste.

SIS startar arbete för säkra och bra hälsoappar

Från läkarmöten i mobilen och hjälp att hålla koll på blodsockret till stöd att sluta röka – i dag fullkomligt exploderar marknaden för hälsoappar. Men kan vi verkligen lita på hjälpen vi hittar via App store och Google Play? Nu startar SIS ett arbete med att ta fram specifikationer för säkerhet och kvalitet hos hälsoappar.

Delta i kartläggningen av precisionsmedicinföretag

SwedenBIO genomför en kartläggning av företag inom precisionsmedicin för att få en nationell överblick inom området och även kunna använda resultatet för att marknadsföra Sverige och svenska bolag internationellt. Nu kan företag som är aktiva inom området vara med och bidra till kartläggningen.

Amma: En digital barnmorska i fickan - vinnare av Innovationsstipendiet 2017

I veckan utsågs vinnarna av årets Innovationsstipendium vid en ceremoni i Stadshuset. Bland 500 ansökningar har juryn, bestående av 27 experter från Stockholms näringsliv och innovationssystem, valt ut 5 innovationer som de anser ha störst potential att lyckas. I kategorin Life science och hälsa vann Amma: En digital barnmorska i fickan, alltid redo att stödja mammor som kämpar med amningen.